Mire gondolsz, amikor azt mondod, reggeli? Nekünk határozottan a meleg zabkása jut eszünkbe, amely illatával felébreszt és beindítja a napunkat. Természetesen lehet kapni zacskós instant zabkását is, de semmi sem ér fel azzal az érzéssel, amikor saját magad készíted. A házi készítésű zabkása gondoskodik a jóllakottságról, és nem tartalmaz az instant zabkásához képest hozzáadott ízesítőket és édesítőszereket. És hogyan készítsük el a zabkásánkat fagyasztva szárított gyümölcsökkel és pekándióval? Olvasd tovább, nem fog sok idődbe kerülni (sem a főzés sem az olvasás). :-)
2 adaghoz a következőkre lesz szükséged:
120g zabpehely
300 ml zabtej
2-3 evőkanál méz vagy ízlés szerint
A díszítéshez:
Liofilizált gyümölcs
Pekándió
Friss gyümölcs
Elkészítés:
1. A zabpelyhet a zabtejben állandó keverés mellett puhára főzzük.
2. Osszuk a megpuhult zabpelyhet 2 tálba, édesítsük mézzel vagy más édesítőszerrel, és ízlés szerint díszítsük fagyasztva szárított gyümölcsökkel, pekándióval és gyümölcsökkel.
Vidám Mókus tippje: A mézet diókrémmel is helyettesítheted, amit az ízlelőbimbók is értékelni fognak.
Köszönet Lucának a receptért.
A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!