TONHALAS POKE BOWL

Poke bowl, egy modern és jelenleg nagyon népszerű étel, amelyet egyesek a kortárs gasztronómia egyik legnagyobb trendjének is neveznek. Nem csoda, hiszen az első dolog, amit meglátsz, egy színpompás tál, amely már első látásra megragadja a tekinteted. A poke bowl egy hawaii étel, amely sokféle zöldségből, apróra vágott nyers halból vagy tofuból és rizsből áll. A poke szó maga azt jelenti, hogy felszeletelni vagy darabokra vágni, és ezért ez a szó már utal arra, hogy a hozzávalókat hogyan fogják tálalni. Azt is meg kell említeni, hogy a poke bowl nem csak a kinézetről szól, hanem minőségi omega-3 és 6 zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel.

mceclip0-7

Hozzávalók a tonhal pácolásához:

4 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
szárított fokhagyma ízlés szerint

Hozzávalók a poke bowlhoz:

tonhal steak
basmati rizs
fekete szezám
avokádó
uborka
koriander
lime
tökmag
fermentált zöldségek
majonéz
sweet & chili szósz

 

Elkészítés:

1. Főzzük meg a rizst (ideális esetben előző nap)

2. A tonhalat 2 cm-es kockákra vágjuk, és 1 órán át pácoljuk

3. Szórjuk meg az előkészített rizst szezámmaggal

4. A többi hozzávalót apróra vágjuk, és egy tálba vagy tányérba tesszük.

5. Megcsepegtetjük az öntettel (vegyes chiliszósz és majonéz).

 

Kipróbáltad már a poke bowl-t? Reméljük, hogy számodra is csábítóan hangzik. :-)

 

A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!

mceclip1-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz