Poke bowl, egy modern és jelenleg nagyon népszerű étel, amelyet egyesek a kortárs gasztronómia egyik legnagyobb trendjének is neveznek. Nem csoda, hiszen az első dolog, amit meglátsz, egy színpompás tál, amely már első látásra megragadja a tekinteted. A poke bowl egy hawaii étel, amely sokféle zöldségből, apróra vágott nyers halból vagy tofuból és rizsből áll. A poke szó maga azt jelenti, hogy felszeletelni vagy darabokra vágni, és ezért ez a szó már utal arra, hogy a hozzávalókat hogyan fogják tálalni. Azt is meg kell említeni, hogy a poke bowl nem csak a kinézetről szól, hanem minőségi omega-3 és 6 zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel.
Hozzávalók a tonhal pácolásához:
4 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
szárított fokhagyma ízlés szerint
Hozzávalók a poke bowlhoz:
tonhal steak
basmati rizs
fekete szezám
avokádó
uborka
koriander
lime
tökmag
fermentált zöldségek
majonéz
sweet & chili szósz
Elkészítés:
1. Főzzük meg a rizst (ideális esetben előző nap)
2. A tonhalat 2 cm-es kockákra vágjuk, és 1 órán át pácoljuk
3. Szórjuk meg az előkészített rizst szezámmaggal
4. A többi hozzávalót apróra vágjuk, és egy tálba vagy tányérba tesszük.
5. Megcsepegtetjük az öntettel (vegyes chiliszósz és majonéz).
Kipróbáltad már a poke bowl-t? Reméljük, hogy számodra is csábítóan hangzik. :-)
A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!