SZILVÁS SÜTEMÉNY DIÓS MORZSÁVAL

A mókusszívem a pekándióért dobog! Kiválóan alkalmasak az érrendszeri betegségek megelőzésére, és ez csak egy a számos egészségügyi előnyük közül. A kerti szilva pedig az egyik leghagyományosabb gyümölcs itt Magyarországon. Mi a szilvát mindenféleképpen fogyasztjuk. Süsd meg te is ezt a finom szilvás süteményt pekándiós morzsával!

Amire szükséged lesz:

150 g félgrízes liszt
80 g cukor (vagy több, ízlés szerint)
1 evőkanál sütőpor
4 tojás
1 kg szilva
Pekándió - összetörve, darált

 

Elkészítés:

1. A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk.

2. Válaszd el a fehérjét a sárgájától.

3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

4. A tojássárgáját a cukorral együtt lágy habbá verjük.

5. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk egy tálba, és egy kis pohár vízzel összekeverjük.

6. Adjuk hozzá a tojássárgájából nyert habot, keverjük össze, végül óvatosan keverjük bele a kemény tojásfehérjehabot.

7. A masszát kivajazott tepsibe öntjük, szilvával díszítjük és megszórjuk darált pekándióval.

8. 180 °C-on 30-35 percig sütjük.

 

blog_fotky_shoptet_rozmer (2)

 

Vidám Mókus

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz