A mókusszívem a pekándióért dobog! Kiválóan alkalmasak az érrendszeri betegségek megelőzésére, és ez csak egy a számos egészségügyi előnyük közül. A kerti szilva pedig az egyik leghagyományosabb gyümölcs itt Magyarországon. Mi a szilvát mindenféleképpen fogyasztjuk. Süsd meg te is ezt a finom szilvás süteményt pekándiós morzsával!
Amire szükséged lesz:
150 g félgrízes liszt
80 g cukor (vagy több, ízlés szerint)
1 evőkanál sütőpor
4 tojás
1 kg szilva
Pekándió - összetörve, darált
Elkészítés:
1. A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk.
2. Válaszd el a fehérjét a sárgájától.
3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojássárgáját a cukorral együtt lágy habbá verjük.
5. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk egy tálba, és egy kis pohár vízzel összekeverjük.
6. Adjuk hozzá a tojássárgájából nyert habot, keverjük össze, végül óvatosan keverjük bele a kemény tojásfehérjehabot.
7. A masszát kivajazott tepsibe öntjük, szilvával díszítjük és megszórjuk darált pekándióval.
8. 180 °C-on 30-35 percig sütjük.
Vidám Mókus