Ma elhoztuk számodra a Nasi goreng receptjét. És mit rejt ez a titokzatos egzotikus név? A nasi goreng egy indiai specialitás, amely nagyon egyszerű. Indonéziában nemzeti ételnek számít, ezért reggeli, ebéd és vacsoraként is tálalni szokták. Egyszerűen tökéletes egész napos étel. A nasi goreng sült rizs, rengeteg zöldséggel, tojással, és a csípős ételek kedvelői számára egy jó adag chillivel.
Alapanyagok:
Jázmin (basmati) rizs
hagyma és fokhagyma
tojás
garnélarákok
szezonális zöldségek: borsóhüvely, cukkini, sárgarépa, paprika.
földimogyoró
koriander
újhagyma
chili ízlés szerint
lime
citromfű
nádcukor vagy melasz
kókuszolaj
Himalájai só és bors
szójaszósz
rizsecet
Elkészítés:
1. Főzzük meg a rizst az utasítás szerint.
2. Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a citromfüvet kókuszolajon, majd adjuk hozzá a már felaprított zöldségeket. Pároljuk együtt néhány percig.
3. Adjuk hozzá a garnélarákot (mi előfőzöttet használtunk).
4. Ízesítsük cukornáddal (melasszal), szójaszósszal, sóval, chilivel, rizsecettel és borssal ízlés szerint.
5. Keverjük bele a főtt rizst.
6. Közben a másik serpenyőben készítsük el a tükörtojást.
7. Tálaljuk földimogyoróval, újhagymával és korianderrel megszórva.
Tippünk: Ha előző napról maradt rizs, semmiképpen ne dobd ki. A Nasi gorenghez az előző napi rizs a legjobb.
Úgy tűnhet, hogy ez egy olyan recept, amely az épp otthon megtalálható hozzávalókból készült? Igazad van, valóban így született meg a Nasi goreng, és ez az étel a mai napig rengeteg rajongót tud magáénak. Nem véletlenül mondják, hogy az egyszerűségben rejlik a szépség.
A recepteket a LuTe lányok készítették a számodra.