Az ősz ugrásszerűen közeledik, itt vannak a hideg esték, és szükségünk van valamire, ami melegen tart minket! És mi más, mint egy nagyszerű leves? Cseréld le a paradicsomot a salátában - paradicsomra a levesben, és készíts velünk egy finom és lágy paradicsomlevest, amely nemcsak felmelegít, hanem a háztartás minden tagjának, még a kicsiknek is elnyeri a tetszését!
Nehézség: alacsony
Adagok száma: 4
A leveshez a következőkre lesz szükséged:
800 g paradicsom
Lenmagolaj
Fokhagyma
Hagyma
Zöldségleves
Fenyőmag
Szárított bazsalikom
Só
Bors
Elkészítés:
1. 800 g paradicsomot vágjunk fel és csepegtessük meg lenmagolajjal. Sóval és borssal fűszerezzük, és egy tepsibe tesszük az apróra vágott hagymával és 3 hámozott fokhagymagerezddel. Szórjuk meg szárított bazsalikommal.
2. Süssük a paradicsomot 180°C-on, amíg megpuhul (kb. 30 perc).
3. Miután megpuhult, tegyük át az összes sült hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk simára.
4. A turmixolt zöldségeket tegyük át egy lábasba, és adjunk hozzá fél liter zöldségalaplevet. Hagyjuk felforralni.
5. Ízlés szerint fűszernövényekkel és fenyőmaggal fűszerezzük, majd tálaljuk.
Javasoljuk, hogy a levest hűtőben tárold, és legfeljebb 3 napon belül fogyaszd el.
A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak a Vidám Mókus nevében.