Neked is a lencse szóról a karácsony jut eszedbe, és az a hiedelem, hogy pénzt hoz? A zöld lencsét különösen karácsonyra készítik. Ma azonban egy másik lencsefajtát, a vörös lencsét vesszük szemügyre. A zöld lencsével ellentétben a piros lencsének számos előnye van.
- Nem kell előáztatni, és 15 perc alatt megfő.
- Fehérjében gazdag, ezért különösen a vegetáriánusok és vegánok körében kedvelt.
- Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és tökéletes rostforrás.
- Azon kevés hüvelyesek egyike, amelyek nem okoznak puffadást.
- Alacsony glikémiás indexe van, ami azt jelenti, hogy képes szabályozni a vércukorszintet. A vörös lencse fogyasztása után az emberek hosszabb ideig érzik jóllakottnak magukat.
- Könnyen emészthető, így kisgyermekek, illetve terhes és szoptató nők számára is alkalmas.
Neked is szimpatikus lett a vörös lencse? Reméljük, mert elkészítettük neked a vörös lencse saláta receptjét.
Alapanyagok:
seitan
vörös lencse
saláta
sárgarépa
vöröskáposzta
lime
lenmagolaj
dió
áfonya
tökmag
fűszeres mézes szósz
Elkészítés:
1. Főzzük meg a vörös lencsét és a seitant az utasítás szerint
2. Szeleteljük fel a sárgarépát és a káposztát
3. Vágjuk a főtt seitant kockákra
4. Keverjük össze az összes hozzávalót, és fűszerezzük olajjal, lime-mal és fűszeres mézes szósszal.
A lencse saláta ideális ebédre vagy vacsorára. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően a lencse saláta alkalmas a redukciós diétákhoz is, és ezt mindazok értékelni fogják, akik szeretnének még néhány kilótól megszabadulni.
A LuTe lányok jó étvágyat kívánnak!