KESU SAJT

Biztos ismerős a helyzet - egy váratlan látogató a láthatáron. Nagymama, szülők, barátok, valaki az ismerőseid közül felhív, hogy holnap meglátogatnak. Te pedig nem tudod, mit csinálj először! Takarítás, mit főzzek, mikor a hűtő üres, és persze nincs idő bevásárolni. Ha mindig van otthon kesudió-készleted, lepd meg látogatódat házi készítésű VEGÁN sajttal. 

FullSizeRender (49)

Amire szükséged lesz:

100 g kesudió
70 ml víz
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
20 g csemegeélesztő

bors
2 g agar-agar por

 

FullSizeRender (52)_1

Elkészítés:

1. A kesudiót legalább 3 órán át áztassuk vízben.

2. Öntsük le a vizet, és turmixoljuk össze a diót a citromlével, a fokhagymával, az élesztővel és 70 ml vízzel. 

3. Sóval és borssal fűszerezzük.

4. Az agar-agart keverjük el 75 ml forró vízben, forraljuk fel, főzzük néhány percig, majd keverjük össze a kesudió-keverékkel.

5. Öntsük formába, és hagyjuk legalább 2 órán át a hűtőben megdermedni.

 

Tipp a Vidám Mókustól: A sajtot különböző fűszernövényekkel - metélőhagymával, korianderrel, szárított paradicsommal, olívabogyóval vagy finomra vágott kapribogyóval ízesíthetjük!

FullSizeRender (50)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz