Bizonyára mindannyiunknak ismerős a helyzet. Vasárnap este van, és azon gondolkodsz, mi legyen holnap reggelire, és nincs más a hűtőben, mint vaj, tojás, tej és néhány dióféle. Ma egy gyors és nagyszerű diós kuglóf receptjét mutatjuk be, amelyhez csak néhány összetevőre van szükség.
A kugflófhoz szükséged lesz:
150 g dió
200 g félgrízes liszt
120 g porcukor
200 ml tej
100 g olvasztott vaj
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. Kapcsoljuk be a sütőt 170 °C-ra, és készítsünk elő egy kuglófformát, melyet vajjal kikenünk, liszttel vagy kókuszreszelékkel megszórjuk, és a diót ledaráljuk.
2. Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától, és egy csipet sóval verjük félkemény habra a tojásfehérjét.
3. Ezután adjuk hozzá a cukor egyharmadát, és verjük kemény habbá.
4. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra verjük.
5. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, adjuk hozzá a darált diót, a vajat és a tejet.
6. Óvatosan, apránként keverjük bele a tojás-sárgából készült habot, majd a kemény tojásfehérjehabot.
7. Öntsük a tésztát a kuglófformába, tegyük a sütőbe, és körülbelül 50 percig süssük.
A kuglóf remek reggelire, uzsonnára vagy teához. Kíváncsiak vagyunk, hogy Te is szereted-e a kuglófot, vagy inkább azokat az édességeket részesíted előnyben, melyeket nem kell sütni?
A recepteket a LuTe lányok szeretettel írják nektek.