Mi jut eszedbe egy könnyű nyári ebédről? Nekünk mindenképpen valamilyen saláta, ezért készítettünk Nektek egyet. A nyári salátának nemcsak könnyűnek, de laktatónak is kell lennie! És a mi csicseriborsónk képes erre!
A csicseriborsós salátához szükséges:
Csicseriborsó (lehet konzerv is)
Kecskesajt
Salátakeverék
Cherry paradicsom
Lenolaj
Olívaolaj
Só, bors
Szárított bazsalikom
Elkészítes:
A cherry paradicsomot felvágjuk és összekeverjük a salátakeverékkel. A csicseriborsót 12 órán át áztatjuk majd megfőzzük. A kihűlt csicseriborsót hozzákeverjük a salátához. Hozzáadjuk az összemorzsolt kecskesajtot, és az elkészített olajos öntetet - olívaolaj és lenmag 3:1 arányban. Sóval, borssal és szárított bazsalikommal ízesítjük.
Tippünk:
Ha nincs időd, és gyorsan kell elkészítened a salátát, akkor mindenképpen használhatsz csicseriborsó konzervet is, amelyet nem szükséges főzni, és elég csak a salátára szórni.
Reméljük, ugyanúgy megkedveled majd a csicseriborsó salátánkat, mint mi.
Jó étvágyat kívánnak a LuTe lányok!