Chili - egy mexikói zöldség, amelyet egyesek imádnak, és minden ételbe beletesznek, amit csak tudnak, mások viszont kerülik, és teljesen kihagyják az étkezésükből. A chilit azonban kár kihagyni az étrendünkből, mert számos jótékony hatással van a szervezetünkre. Vessünk hát egy pillantást néhányukra.
Európában a chili Amerika felfedezése után terjedt el, a tengerentúli kereskedelem növekedésének köszönhetően. Mint már említettük, a chili zöldség, és mint minden zöldség, a chili is gazdag vitaminokban. Különösen C-vitamint, kapszaicint és karotint tartalmaznak. A chilit pedig a kapszaicin-tartalom teszi csípőssé. A csípős íz mellett a kapszaicin-tartalom termogén hatást fejt ki a szervezetben, melynek során a test belső hőmérséklete megemelkedik - mint például aerob edzés közben. Ez pedig segít a zsírégetésben.
Ezeken a hatásokon kívül a chilinek számos más pozitív hatása is van a szervezetünkre. Például felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti az édes és zsíros ételek utáni étvágyat, antibakteriális hatású a beleinkben, hígítja a vért és megakadályozza a vérrögök kialakulását, és még sok minden mást.
De a chilinek van még egy előnye, többek között természetes afrodiziákum. A chili kapszaicintartalma az egész testet vérrel tölti fel, beleértve a nemi szerveket is, amelyek így érzékenyebbek lesznek. Készíts például thai stílusú tésztát a partnerednek a receptünk szerint, adj hozzá egy kis csípős szószt, és élvezd a forró estét a partnereddel. :)
A cikket a LuTe lányok készítették nektek.