A tavasz még mindig a távolban van, így legalább egy kicsit meg kell édesítenünk ezeket a hideg napokat. A palacsinta pedig remek ötlet! Nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is örömet szereznek. Az enyémek egészségesek is, így tökéletesek reggelire, uzsonnára vagy ebédre.
Az almás palacsintához a következőkre lesz szükséged:
140 g zabpehely
100 ml tej
2 tojás
2 alma
2 evőkanál édesítőszer (kihagyható)
Díszítéshez:
Alma kockák
Pekándió
Elkészítés:
- Hámozzuk meg és szeleteljük fel az almát.
- A zabpelyhet robotgépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a szeletelt almát.
- Törjük fel a tojásokat, és adjuk hozzá az édesítőszert is.
- Keverj össze mindent alaposan.
- Hevítsük fel a ghít (vajat) egy tapadásmentes serpenyőben, és süssük a kis palacsintákat mindkét oldalukon aranyszínűre.
Vidám Mókus tippje: Díszítsd a palacsintákat szárított almadarabokkal és pekándióval.
Jó étvágyat!
Én pedig arra vagyok kíváncsi, hogy van-e kedvenc palacsinta recepted? Küldd el nekem!
Köszönet Lucának a receptért és a cikkekért, amelyeket a LuTe lányok készítenek nektek szeretettel.